Nutsleidingen detecteren voor de start van graafwerken is een taak die vaak overbodig geacht wordt, maar die wél grote gevolgen kan hebben voor de veiligheid van werknemers en de financiële situatie van ondernemingen. Steeds vaker eisen opdrachtgevers een preventief vooronderzoek om kabel- en leidingbreuk te vermijden. Kabelzoekers en andere detectiesystemen komen hierbij uitstekend van pas.

Voor labo-analyse van bouwmaterialen dien je als BELAC-geaccrediteerde instelling over geavanceerde toestellen te
beschikken. Net daarom rekent Disoma sinds dit jaar op de diensten van Laboconstruct, onderdeel van Lasertopo voor bouw gerelateerd labomaterieel. Het bouwkundig labo voegt dit jaar een aantal nieuwe proeven aan het aanbod toe en koos daarvoor voor de apparatuur van de aanbieder uit Herzele.

Nauwkeurige en robuuste meettoestellen zijn onmisbaar voor interieurbouwers. De Leica Rugby 640G en Nedo Primus2 HVA zijn twee lasers in het gamma van Lasertopo die de efficiëntie op de werf verhogen. De Leica 3D Disto laat dan weer toe 3D-tekeningen te maken.

Sinds 1986 zijn Lasertopo en LaboConstruct actief op de markt, waar we topografisch materiaal en labo-uitrusting aanbieden.
Onze hoogtechnologische toestellen maken terreinwerk efficiënter, meetwerk preciezer en testresultaten accurater. 30 jaar ervaring in de sector heeft ons geleerd dat de service voorop moet staan, daarom is ons service center 23 uur per dag bereikbaar voor advies en oplossingen.